24 mei 2023: Bijeenkomst: DDSZ-Smart Supply Chain Contracts

Terugblik:

Op 24 mei kwamen de deelnemende bedrijven van het DDSZ-programma (Digital Data Square Zuid-Nederland) bij elkaar voor alweer hun derde consortium meeting. Deze keer vond de meeting plaats bij DDSZ-lid Nabuurs in Oosterhout (Gld.). Tijdens een consortium bijeenkomst worden de leden bijgepraat over de status van het project en worden ervaringen uitgewisseld. Kennis delen en stapelen leidt daarbij altijd tot nieuwe inzichten en ideeën.

Speciale aandacht was er deze keer voor 3 nieuwe DDSZ-partners: Bridgestone Mobility Solutions, Ster-projects en Thinq Academy (onderdeel van Logistic Force). Deze nieuwe partners gaan eerder vrijgevallen ‘stoeltjes’ invullen met een nieuwe casus. Binnen de proeftuin Digitale Atlas/Leefbare Stad gaat Bridgestone aan de slag met data uit hun rollende vloot. Deze data koppelt Bridgestone aan weginformatie, kruispunten en scenario’s op de weg. In de casus gaan zij dit koppelen en visualiseren in de Digitale Atlas door databronnen te verbinden en nieuwe scenario’s en analyses te doen. Ster Projects heeft een casus binnen Smart Supply Chain Contracts (SSCC). Met behulp van blockchain gaan zij inzichtelijk maken waar bouwstoffen vandaan komen en hoe deze dichter bij huis ‘gesourced’ kunnen worden. De casus gaat over het milieubewuster, slimmer en (kosten) efficiënter plannen en transporteren van bouw- en grondstromen. Thinq Academy gaat de bestaande EPT-training (Elektrische Pallet Trucks) naar een hoger niveau tillen en beschikbaar maken in de Engelse taal. Dit gebeurt in de AVS-proeftuin (Augmented- en Virtual Reality en Serious Gaming). 
 
Nabuurs en Otentic zorgden beiden voor een update van de status van hun casus. Nabuurs is daarbij bezig met het ontwikkelen van een tool voor werklastoptimalisatie, capaciteitsmanagement en uitstoot reductie binnen de keten. Otentic Logistics nam eerder deel aan het DALI-project, waarin het werkte aan het real-time beschikbaar krijgen van data uit het Warehouse Management System in een web portal. In deze bedrijfscase ontwikkelt Otentic Logistics het real-time WMS-systeem door, via een 2-way web portal waar ook klanten en leveranciers data in overbrengen. In deze video wordt uitgelegd hoe Otentic dit doet.
 
De middag werd afgesloten met een rondgang door het 60.000m2 grote warehouse van Nabuurs.

Meer informatie:
Neem contact op met Nicolien Hendrickx via hendrickx.n@lcb.nu of 06-53947916.