Samenwerking


Samenwerken met andere partijen is belangrijk voor Vijfsterren Logistiek. Samen organiseren we bv. events, workshops enz.

Logistics Community Brabant

LCB brengt Ondernemers, Onderwijs, Overheid en Onderzoek bij elkaar om samen te komen tot logistieke innovaties in Noord-Brabant voor vandaag en morgen.

Daarbij zorgen zij voor een duurzame vernieuwing en groei van de logistiek in Noord-Brabant. Productiviteit en kwaliteit in de sector wordt geoptimaliseerd en de Brabantse economie en het sociale welzijn groeit. Zij voeren onderzoek uit in 6 vraaggestuurde thema’s: leefbare stad, data gedreven logistiek, slimme industrie, multimodaal, zorglogistiek en evenementen logistiek. Daarnaast biedt LCB aantrekkelijke producten en initiëren en werken ze mee in actuele projecten.

LCB is een samenwerking tussen Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit van Tilburg, Nederlandse Defensie Academie en Breda University of Applied Sciences. LCB werkt samen met regiopartners REWIN, Midpoint Brabant, Vijfsterren Logistiek en Supply Chain Platform Zuidoost-Brabant. LCB wordt financieel ondersteund door de provincie Noord-Brabant en de gemeente Breda.

LCB houdt kantoor op de Innovation Square van Breda University of Applied Sciences. Een creatieve locatie waar studenten, docenten en lectoren, nieuwe kansen verkennen, ondernemen en samenwerking zoeken. Internationaal, maar ook in de regio.

Ga voor meer informatie naar de website van LCB.

AgriFood Capital

Het ontwikkelen van de slimste en duurzaamste voedselketens, van boer tot bord. Dat is de missie van AgriFood Capital. Ondernemers, overheden en kennisinstellingen werken op innovatieve manier samen aan slimme, gezonde en duurzame oplossingen voor onze voedselvoorziening. Dat doen we vanuit Noordoost-Brabant: dé topregio in agrifood. Binnen deze regio én ver daarbuiten brengen we de nieuw ontwikkelde kennis, producten en diensten in praktijk. Samen maken wij het verschil voor het voedsel van vandaag en morgen. Zo dragen we bij aan een betere wereld van morgen.

Samen met Regio Noordoost Brabant, Noordoost Brabant Werkt, de provincie Noord-Brabant en het Rijk werken we aan een goede toekomst voor inwoners en bedrijven in onze regio.

Ga voor meer informatie naar de website van AgriFood Capital.

Logistiekelingen

Logistiekelingen is een platform gericht op mensen die werkzaam zijn in de logistiek. We willen onze deelnemers graag de veelzijdigheid van de sector logistiek laten zien en stimuleren hierin hun ontwikkeling. Daarnaast vinden wij het ontzettend belangrijk dat we plezier hebben en maken met elkaar.

Logistiekelingen wil jongeren en mensen uit andere branches enthousiast maken over werken in de logistiek en zet zich in om logistiek kleurrijk en interessant te maken. Wij zijn vaak aanwezig op opendagen van de verschillende opleiders, staan regelmatig op banenbeurzen en gaan graag in gesprek met verschillende bedrijven en instanties om mogelijkheden samen in te kleuren. Daarnaast organiseren we netwerkbijeenkomsten en bezoeken we bedrijven om zo geïnteresseerden kennis te laten maken met de logistiek en de mogelijkheden binnen deze sector.

Logistiekelingen bekijkt de sector vooral vanuit de werknemerskant, de mensen op de vloer. Iedereen met passie voor logistiek is welkom en kan zich aansluiten bij ons platform. Andere logistieke belangenverenigingen kijken vooral met de blik van ondernemers naar de sector of hebben hun focus op HBO- en universitair geschoolde medewerkers.

Ergens, vanuit die verschillende uitgangspunten, komen we elkaar tegen, want ons belang is wederzijds. Daarom werken we graag samen aan onze toekomst. Om die toekomst samen kleuring en inhoud te geven. Dat is onze opdracht en onze uitdaging!

Ga voor meer informatie naar de website van Logistiekelingen.