Over de regio


Noordoost-Brabant: Agrifoodcapital & Logistic hotspot
Noordoost-Brabant is dé topvestigingslocatie voor bedrijven in de sectoren agrifood en logistiek, en voor bedrijven waarvoor efficiënte logistiek bepalend is. Met de beste netwerken van Europa, voldoende ruimte voor vestiging en de perfecte condities voor een optimale organisatie van de supply chain in onder meer agrifood-ketens biedt Noordoost-Brabant alle ruimte voor ambitie. Mede daardoor, alsook door de strategische ligging en de uitstekende (multimodale) infrastructuur, heeft Noordoost-Brabant zich ontwikkeld tot logistic hotspot.


De regio kent van oudsher een grote concentratie van nationaal en internationaal toonaangevende bedrijven;

Food retailers zoals Sligro, Plus en Jumbo
Logistiek dienstverleners zoals Vos Logistics, Raben Group, Brouwers Logistics, Spierings Smart Logistics, Kuehne+Nagel en vier barge terminals
Food verladers zoals Heineken, Unox, Dalco Food, Padifood en Hutten
E-commerce partijen, zoals Amacom, Selected Brewing Ingredients, Zanten

Samenwerking en kennis delen – cross-sectoraal én tussen ondernemers, overheid en onderwijs – vormen in Noordoost-Brabant een krachtige voedingsbodem voor nieuwe kansen. Kansen op groei, ontwikkeling en een versterking van de marktpositie. En vooral: kansen op New Business. Onder andere de acquisiteurs van het Regio Profilerings Team hebben hier een actieve rol in.

Interesse in vestiging in Noordoost-Brabant of het netwerk van Vijfsterren Logistiek ?
Neem dan contact op via info@vijfsterrenlogistiek.nl


Promovideo

De onderstaande promovideo geeft een beeld van de logistieke krachten in de regio Noordoost-Brabant.