28 juni 2023: Zomer-BBQ Vijfsterren Logistiek

Terugblik:

Met het zomerevent: ‘Arbeidsmarkt, verduurzamen, ondernemen in de regio’ van Vijfsterren Logistiek op 28 juni, waren we te gast bij Trans-Imex in Veghel. Daar hebben we met elkaar de zomer ingeluid tijdens een gezellige BBQ. Gastspreker Josette Dijkhuizen prikkelde ons met haar kennis en ervaring van de bedrijfsmatige en persoonlijke ontwikkeling van ondernemers en gaf wat huiswerk mee voor tijdens de vakantieperiode.

Nicolien Hendrickx – Programma Manager van Vijfsterren Logistiek opende de bijeenkomst met een kort welkomstwoord en gaf daarna het woord aan Paul Versantvoort van Trans-Imex. Dit echt Brabantse familiebedrijf is een logistiek dienstverlener voor alle behoeften op het gebied van transport, warehousing en logistiek van zowel food als non-foodproducten, met een gemoedelijke sfeer en niet te formeel.

In 1999 begon René Versantvoort samen met zijn vrouw Carla het bedrijf Trans-Imex. Met zijn tweeën vanuit huis. Carla deed de administratie en René zat op de vrachtwagen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een succesvolle onderneming. Gespecialiseerd in transport en logistiek voor de foodsector. Trans-Imex rijdt voor grote namen als: Jumbo, Daelmans, Vespo en Sligro.

In 2012 kochten ze grond en bouwden het pand, waar ze nu gevestigd zijn. Ze gingen de diensten uitbreiden, wilden een thuisbasis voor het kantoor en de vrachtwagens, en bouwden toen ook het warehouse. Zonen Paul en Luc sturen het bedrijf nu samen aan en zullen het volledig van vader René overnemen. Bij Paul was de liefde voor vrachtwagens en transport er al heel vroeg, maar voor Luc was het warehouse de reden om ook in het bedrijf te gaan werken.
Trans-Imex is een stabiel bedrijf wat stevig staat. Het is ervaren en groeit gestaag en gezond. Ze zijn altijd gedreven bezig met toekomstbestendig ondernemen en vernieuwen, ook op het thema duurzaamheid.

Goed werkgeverschap vinden ze erg belangrijk bij Trans-Imex: personeel wat zich thuis en gezien voelt, zit lekkerder in z’n vel. En dat werkt positief door in het hele bedrijf. Maatwerk bieden aan het personeel, een informele werksfeer en het organiseren van uitstapjes met het bedrijf draagt bij aan een gevoel van samenhorigheid en een gezamenlijke trots!

Ondertussen had Lekkers van Nynke de BBQ al aangestoken en aangezien dat zo lekker rook, werd er besloten eerst wat te eten voordat het de beurt was aan gastspreker Josette Dijkhuizen.

Als ondernemer én bijzonder hoogleraar verbindt Josette wetenschap aan praktijk op het thema ondernemerschap. Dat doet ze door haar kennis, ervaring en netwerk in te zetten voor de verdere bedrijfsmatige en persoonlijke ontwikkeling van ondernemers, leidinggevenden en ondernemende mensen, en door innovatieve projecten op te zetten die van maatschappelijke en economische waarde zijn.

“Voor mij gaat ontwikkeling en groei van ondernemerschap niet om groter, maar om grootser. Niet voor niets zeg ik altijd: de kracht van je onderneming zit in jezelf. Voor mij wordt het succes niet bepaald door de omvang van de onderneming, maar door de bijdrage die de ondernemer levert aan de samenleving en het realiseren van zijn of haar ambities.”
Prof. dr. Josette Dijkhuizen

Met een quizje gaf ze de aanwezigen wat meer inzicht in de statistieken van het ondernemerschap. Ruim 2,3 miljoen mensen zijn zelfstandig ondernemer en daarvan is zo’n 60% vrouw. Nicolien was het beste op de hoogte van de cijfers en scoorde daarmee het boek “Het ondernemersgen” van Josette. Als je benieuwd bent naar dit boek, dan is Nicolien graag bereid het aan je uit te lenen, en het komt binnenkort ook als e-book op de website van Josette.

Duurzame Inzetbaarheid is een belangrijk thema bij ondernemen. Daarbij wordt er al gauw gedacht aan het investeren in je bedrijf, Leven Lang Leren en de inzetbaarheid van je personeel, maar vaak vergeten ondernemers zichzelf. Hoe staat het met jouw eigen duurzame inzetbaarheid als ondernemer? Mooi om hier eens meer aandacht aan te besteden en over te reflecteren tijdens de zomer.

Na de bijdrage van Josette werd er gezellig verder gegeten en gedronken en was er volop gelegenheid weer eens even met elkaar bij te praten.

zomer bbq 0 Vijfsterren Logistiek
zomer bbq 1 Vijfsterren Logistiek
zomer bbq 2 Vijfsterren Logistiek
zomer bbq 4 Vijfsterren Logistiek
zomer bbq 5 Vijfsterren Logistiek
zomer bbq 8 Vijfsterren Logistiek

Wil je meer informatie over Vijfsterren Logistiek, Arbeidsmarkt en Duurzame Inzetbaarheid, of wil je het boek lenen ;-)? Neem dan contact op met Nicolien Hendrickx via nicolienhendrickx@vijfsterrenlogistiek.nl.

Mede mogelijk gemaakt door: