18 november 2021: Workshop Duurzame Inzetbaarheid

Terugblik:

Het tekort aan medewerkers wordt ook in onze sector steeds problematischer. Daarom wordt het binden en boeien van bestaande medewerkers relevanter dan ooit; hoe zorg je ervoor dat zij op een gezonde en fitte manier aan het werk kunnen blijven. Tijdens deze online bijeenkomst van Vijfsterren Logistiek met Maarten Schellekens van Welder deelden we kennis en ervaringen over initiatieven rond duurzaam inzetbare medewerkers. Onder andere de cases van Trans-Imex en Versteijnen kwamen hier als voorbeeld voorbij.

Noordoost-Brabant Werkt biedt concrete tools om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Én heeft regionale subsidievouchers om dat mogelijk te maken. Dit regionale subsidieprogramma is gebaseerd op de 18 punten van de DI-Scan. Hiermee maak je inzichtelijk hoe goed jouw organisatie scoort op duurzaam inzetbare medewerkers en hoe je hier op in kan spelen. Op 3 niveaus; individu, team en organisatie. Daarnaast kan je jouw scores vergelijken met andere bedrijven.

Nadat Maarten een aantal voorbeelden gaf van organisaties die al actief aan de slag zijn gegaan met duurzame inzetbaarheid, was er vooral ruimte om samen in gesprek te gaan. 
Aan de hand van een aantal vragen bleek dat veel bedrijven nog moeite hebben om praktisch om te gaan met de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers; hoe pak je het aan, en hoe kom je van een thema naar een concreet plan. Het is goed hierbij te kijken naar waaraan behoefte is in de organisatie, wat gaat er al goed en wat kan er nog beter, en hoe begeleid je mensen in hun loopbaan.

Vaak stoeien bedrijven nog een beetje met een ontwikkelplan of gestructureerde functioneringsgesprekken. De afgelopen jaren, zeker in een beroepsgroep als de logistiek, was hier minder behoefte aan. De korte lijnen binnen een bedrijf en een informeel praatje bij een kopje koffie was voor de meeste goed genoeg. De laatste tijd komt hier wel een omslag in en is er meer aandacht voor. Bij deze gesprekjes wordt over het algemeen ook geen informatie genoteerd, terwijl het verzamelen van deze data wel belangrijk kan zijn om een analyse te maken van hoe het echt gaat met de medewerkers en het bedrijf. Het kan je veel opleveren als er meer data-analyses op HR-niveau gemaakt zouden worden.

Als logistiek bedrijf gevestigd in Noordoost-Brabant kun je investeren in duurzaam inzetbare medewerkers met de regionale subsidievouchers. Deze subsidies lopen al 2 jaar en ook voor de komende 2 jaar zijn er vouchers. Je krijgt dan 80% van je investering vergoed, zonder verder administratie te hoeven bijhouden. Je kunt deze bv. gebruiken voor het updaten van je ontwikkelgesprekken, het trainen van leidinggevenden of het inzetten van een digitaal leer- en ontwikkelplatform. Een voorwaarde om deel te nemen is dat de kennis en ervaring met elkaar gedeeld kan worden.
Deelnemers aan de bijeenkomst mogen als eerste gebruik maken van de subsidievouchers. 

De reacties op deze bijeenkomst waren erg positief, altijd interessant en inspirerend om samen te sparren en zo ideeën op te doen. Én een aantal deelnemers is zeker van plan om verder te praten met Maarten over de mogelijkheden voor hun bedrijf.

Klik op onderstaande groene button voor de presentatie.


Meer informatie:

Ben je geïnteresseerd in dit subsidieprogramma en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Maarten Schellekens via maarten.schellekens@welder.nl of 06-29003508
Of neem contact op met Pieter Keeris via pieterkeeris@vijfsterrenlogistiek.nl of 06-15006728.

Alle informatie over investeren in duurzaam inzetbare medewerkers en de vouchers vind je op de website www.duurzaaminzetbaar-nob.nl.

In samenwerking met: