Sligro en Euser nemen deel Simon Loos over

Sligro Food Group Transport en Koninklijke Euser gaan een deel van de activiteiten van Simon Loos overnemen. Het gaat om ongeveer 260 medewerkers die de overstap maken, zo’n 10% van het personeelsbestand van de wegvervoerder. Daarnaast koopt Sligro 121 vrachtwagens van Simon Loos.

De overname betreft de transportactiviteiten van zes vestigingen van de Sligro Bezorgservice, waarbij de groothandel vanuit dc’s direct aan een aantal grote klanten levert. Op deze zes locaties wordt het transport uitbesteed aan Simon Loos. Sligro neemt die activiteiten nu op drie locaties over, namelijk in Amsterdam, Berkel en Rodenrijs en Drachten.

Op de drie andere vestigingen (Vianen, Vlissingen en Sluis) neemt Euser het transport over van Simon Loos. ‘​​Met deze overdracht geven wij een invulling aan onze ambitie om te groeien en in te zetten op de andere bedrijfsactiviteiten’, zegt Peter Appel, ceo van Simon Loos.

Van de 260 medewerkers gaat ongeveer drie vierde naar Sligro en een vierde naar Euser. De overname heeft volgens Sligro geen gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden, werkgelegenheidssituatie of standplaats van het personeel. Sligro verwacht dat de acquisitie per 1 januari definitief wordt. ‘De ondernemingsraden hebben inmiddels positief geadviseerd met betrekking tot deze voorgenomen transactie’, schrijft Sligro. De bedrijven noemen geen overnamebedrag.

Koen Slippens, ceo van Sligro Food Group: ‘Hiermee zetten wij een stap voorwaarts om met Sligro Food Group Transport een deel van onze transportactiviteiten zelf uit te voeren. Onze chauffeurs hebben het laatste contact met onze klanten in het dagelijkse bestel- en leverproces, dat vinden wij waardevol.’

Elektrisch vervoer
Sligro richtte de Sligro Food Group Transport dit voorjaar op. Volgens Slippens vormt de overname ‘een belangrijk fundament’ voor de transporttak.

‘We zijn in Amsterdam gestart met 25 elektrische trucks van Renault’, laat Wilco Jansen, hoofd Communicatie bij Sligro weten. ‘Voor het einde van dit jaar zijn die allemaal ingestroomd. In het eerste kwartaal van 2024 stromen de volgende 25 in, van het type Mercedes eActros. Die zijn ook voor de vestiging in Amsterdam. Deze wagens vervangen stap voor stap bestaande dieselauto’s, zodat we in de loop van volgend jaar de stad Amsterdam volledig elektrisch kunnen bevoorraden.’

Sligro draaide in 2022 een nettowinst van 39 miljoen euro, bijna twee keer zoveel als in 2021. Simon Loos maakte vorig jaar ruim 850.000 euro winst, terwijl de transporteur in 2021 nog een verlies van 1,1 miljoen te verwerken had.


Dit is een artikel van Nieuwsblad Transport.