Regio Noordoost-Brabant stijgt als een speer naar 2de plek bij verkiezing Logistieke Hotspots

Wat een geweldige prestatie van de logistieke bedrijven in regio Oss-Veghel-‘s-Hertogenbosch (Noordoost-Brabant). Bij de verkiezing van Logistieke Hotspot 2022 op 11 oktober is de regio Noordoost-Brabant als 2de geëindigd. Vorig jaar eindigde de regio nog op de 7de plaats. Met Tilburg-Waalwijk als winnaar en West-Brabant op de 3de plaats is het sowieso een Brabants feestje. Hieruit blijkt maar weer hoe groot de rol van deze provincie is in de logistiek.

“Het mooie van een 2de plek is dat je waardering krijgt omdat je het supergoed doet als regio, maar dat er altijd nog een uitdaging is het nóg beter te doen”
Roel Megens – Voorzitter Vijfsterren Logistiek en Manager Operations Logistiek Sligro Food Group

De Logistieke Hotspot verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door mediaplatform Logistiek.nl. 59 experts hebben hun ranking en voorkeursstemmen* gegeven voor de 28 landelijke logistieke hotspot-gebieden.

2 logistieke hotspot 2022 Vijfsterren Logistiek
5 logistieke hotspot 2022 Vijfsterren Logistiek
1 logistieke hotspot 2022 Vijfsterren Logistiek

“Als Vijfsterren Logistiek zijn wij natuurlijk enorm trots op de bedrijven uit onze achterban, die met keihard werken, ook in lastige tijden, samen met partners, toeleveranciers en overheden deze mooie prestatie geleverd hebben”
Roel Megens – Voorzitter Vijfsterren Logistiek en Manager Operations Logistiek Sligro Food Group

Vijfsterren Logistiek zorgt voor versterking van de logistieke bedrijvigheid in de regio Noordoost-Brabant door te verbinden, te inspireren en te ontwikkelen. Vijfsterren Logistiek biedt meerwaarde door organisaties en kansen aan elkaar te koppelen en de juiste verbindingen te leggen tussen informatie en de behoefte van aangesloten bedrijven, organisaties en de regio. De voornaamste thema’s waar we ons op richten zijn: arbeidsmark & onderwijs, data & digitalisering, verduurzaming & energietransitie, vestigingsklimaat en bereikbaarheid. Vijfsterren Logistiek is onlangs een nieuwe strategische periode ingegaan met een hernieuwde koers en fris team.

“Het is een bevestiging van de missie van Vijfsterren Logistiek om samen slimmer en sterker logistiek duurzaam te verankeren in Noordoost-Brabant”
Nicolien Hendrickx – Programma Manager Vijfsterren Logistiek

Deze uitslag onderschrijft dat we als regio professioneel, vernieuwend en logistiek gezien bruisend in ontwikkeling zijn. We zetten de komende jaren middels de genoemde thema’s volop in om als regio met zo veel mooie familiebedrijven toekomstbestendig te ondernemen, met een mooie balans tussen welzijn, fijn wonen en werken. Daarnaast zetten we ons samen met de vakscholen, gemeentes en kennisinstellingen in voor goed passende instroom en leven lang leren & ontwikkelen. Daarbij wordt ook naar passende huisvesting en bereikbaarheid gekeken.

3 logistieke hotspot 2022 Vijfsterren Logistiek
7 logistieke hotspot 2022 Vijfsterren Logistiek
4 logistieke hotspot 2022 Vijfsterren Logistiek


Meer informatie en aansluiten

Wil je meer informatie en/of ben je geïnteresseerd om aan te sluiten bij Vijfsterren Logistiek?
Neem dan contact op met Programma Manager Nicolien Hendrickx via nicolienhendrickx@vijfsterrenlogistiek.nl of 06-53947916.

* De overall score is tot stand gekomen door ranking voor de criteria: beschikbaarheid personeel, beschikbaarheid bouwgrond en duurzaamheid, gecombineerd met de voorkeursstemmen voor de items: motivatie personeel, beschikbaarheid infrastructuur, bereikbaarheid van de logistieke hotspot, de mate van e-fulfilment, geschikte locatie voor crossborder e-commerce logistiek, de meest geschikte hotspot voor nationale distributieactiviteiten en de medewerking van gemeentes en overheid bij nieuwe logistieke vestigers.