Logistiekelingen nieuwe kennispartner van Vijfsterren Logistiek

Orderpickers, chauffeurs, transportplanners, orderplanners, inpakkers, voorraadcontroleurs, voorraadbeheerders, hef- en reachtruckchauffeurs, etc., allemaal logistieke functies waar op dit moment een tekort aan is. Konden we dit voorheen oplossen met flexkrachten, lijkt echter ook daar een krapte te ontstaan. Door een te lage instroom van jonge medewerkers, de uitstroom van medewerkers naar andere sectoren en door een flinke vergrijzing van het personeelsbestand, ligt het niet erg voor de hand dat deze krapte op korte termijn is opgelost. Tijd voor actie dus!

In maart van dit jaar hebben Tom van Herpen en Peter Cortenbach, het platform Logistiekelingen opgericht om te proberen een actieve bijdrage te leveren aan bovengenoemde uitdaging.

Doelstellingen Logistiekelingen:
• Logistiek vaker en positief op de kaart zetten
• Het genereren van instroom van een nieuwe generatie Logistiekelingen
• Logistiekelingen blijven boeien en binden om uitstroom te minimaliseren
• Delen van kennis en kunde
• Plezier!

We kunnen dit echter niet alleen en zijn dan ook zoek naar ondernemers en bedrijven die mee voorop willen lopen en samen met ons op zoek willen gaan naar zaken die we kunnen oppakken. Inmiddels hebben zich al enkele bedrijven en instellingen aangesloten die als businesspartner van Logistiekelingen de uitdaging aan willen gaan om de schaarste aan beschikbare logistiek medewerkers in te kleuren. (o.a. Gemeente Eindhoven, Staad, Sligro, Voets Specialiteiten, ROC De Leijgraaf, LPZOB en UWV).

Ook Vijfsterrenlogistiek en Logistiekelingen hebben elkaar gevonden en gaan samen actief aan de slag om de sector logistiek binnen onze regio weer het podium te geven dat het verdient. Logistiek is namelijk zoveel meer dan een doosje van A naar B verplaatsen en dat willen we graag aan iedereen laten weten. Daarom openen we deuren en breken we de denkbeeldige muren af. Logistiek is kleurrijker dan je denkt!

Wil je hier, samen met Logistiekelingen eens over van gedachte wisselen en eens bekijken of we gezamenlijk ook jouw uitdagingen kunnen invullen, dan drinken wij graag, geheel vrijblijvend, een kop koffie met jou. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via info@logistiekelingen.nl, dan maken we snel een afspraak.
Samen staan we sterker!!

Meer informatie:
Kijk voor meer informatie op de website van Logistiekelingen.