Jumbo investeert in zijn systemen onder de motorkap van zijn distributiecentra. Alle warehouses krijgen onder meer een nieuw WMS.

Jumbo investeert flink in zijn logistiek. Niet alleen zichtbaar met nieuwe, geautomatiseerde distributiecentra. Ook onder de motorkap wordt fors vernieuwd. Met name op WMS gebied.

Locus WMS Jumbo
Het oude Locus WMS, erfenis van de overname van C1000 in 2012, dat in alle dc’s actief is, wordt geupgrade. Of beter gezegd compleet vernieuwd, aldus Karel de Jong, supply chain directeur Jumbo Supermarkten. “We krijgen een complet nieuwe Locus systeem. De dc’s in Raalte en (NDC) Veghel zijn al over. De regio dc’s Woerden, Beilen, Veghel en Breda volgen komend anderhalf jaar. Die vernieuwing is nodig om sneller en preciezer te zijn.”

ERP SAP
Jumbo pakt ook zijn ERP systeem van SAP aan. “We hebben een SAP systeem, ooit meegekomen met de overname van Super de Boer in 2010. We zijn toen op een draaiend platform ingestapt, Jumbo had zijn eigen systeem. Dat wordt nu langzaamaan volledig vervangen. We gaan dus naar een groot nieuw bedrijfsbreed SAP-platform dat ons op dat gebied weer volledig bij de tijd brengt, en klaar voor de toekomst ook.”

Het dc in Nieuwegein draait en blijft draaien op Witron WCS systeem. Jumbo investeert nog meer op het gebied van digitalisering, automatisering en personeel. Alle details zijn medio december te lezen in de special Koplopers (alleen voor abonnees)


Dit is een artikel van Warehouse Totaal.