Databased Noordoost Brabant

Er is een groot tekort aan datatalenten, terwijl data-analyse steeds belangrijker wordt. De arbeidsmarkt regio Noordoost Brabant herkent dit en heeft daarom de hulp ingeroepen van Welder & Primatch HR Groep.

Waarom?
Digitalisering en robotisering leiden tot grote veranderingen in werk. Dat vraagt om andere competenties en vaardigheden bij medewerkers. De vraag naar steeds bredere digitale kennis en vaardigheden in alle beroepen en functies, op alle opleidingsniveaus, en de vraag naar vaktechnische specialisten botst steeds harder met de krapte op de arbeidsmarkt.
Bron: provincie Noord-Brabant

Voor opdrachtgever
Wij hebben een concrete opdracht maar hebben intern niet de kennis, capaciteit, tijd en energie om hier iets mee te doen. Toch willen wij voorloper zijn op het gebied van data & AI, maar we hebben moeite om deze nieuwe doelgroep te bereiken. Daarnaast hebben we moeite om op te boksen met het recruitment geweld van grotere organisaties en willen we begeleid worden in het opleiden van deze specialisten.

“We moeten meer doen met moderne technologieën zoals AI en data-analyse.”

Met het project Databased Noordoost Brabant worden young professionals en zij-instromers door middel van een traineeship binnen jouw organisaties in 6 maanden opgeleid tot een volwaardig Data & AI professional!

Voor talent
Wat houdt werken in? Wat past bij mij? Waar krijg ik energie van op de lange termijn? Hoe kan ik impact maken? Door wie word ik begeleid? Is het gras wel groener aan de overkant? Mogelijke vragen die jou, net zoals jouw generatiegenoten op de arbeidsmarkt, bezig houden. 

“Ik zoek een bedrijf wat bij mij past en waar ik begeleid word tot professional, waardoor ik mijzelf kan oriënteren en ontwikkelen wat ik echt leuk vind. Hierdoor kan ik als expert impact maken!  

Databased Noordoost Brabant speelt hierop in door een traineeship aan te bieden voor jou als young professional, in dit geval binnen het integrerende domein Data & AI. Met een traineeship van Databased word jij gekoppeld aan passende een opdrachtgever in Noordoost Brabant. Hierdoor kun jij als trainee: 
• Impact maken en jouw carrière een boost geven; Zowel als starter of als werkenden 
• Leren & ontwikkelen in een nieuwe en groeiende markt met gelijkgestemden; Door middel van een trainingsprogramma (zowel persoonlijk als in een groepsverband) word jij binnen 6 maanden opgeleid tot voorloper en specialist op het gebied van Data & AI 
• Persoonlijke coaching; Door middel van een assessment bepalen wij jouw drijfveren & competenties, koppelen wij jou aan de juiste opdracht(gever), besteden we hier aandacht aan in de onboarding en de persoonlijke gesprekken 
• Financieel beloond worden voor jouw werkzaamheden.

Dus wil jij inspelen op de toekomst en echt een verschil maken voor een opdrachtgever? En dat allemaal in jouw geliefde en vertrouwde omgeving; Noordoost Brabant! 

Werving
Primatch HR Groep maakt haar klanten sterker in het zelf werven van kandidaten, Employer Branding, Arbeidsmarktcommunicatie en is gespecialiseerd op het gebied van Recruitment Marketing. Hierdoor betaalt de klant vooraf een vast bedrag en beheert het haar eigen kandidaten, zonder uitzonderlijke hoge fees te moeten betalen. 

In dit proces zorgt Primatch HR Groep voor de werving van personeel via slimme, doelgroepgerichte campagnes.

& selectie
De kandidaten die laagdrempelig hun gegevens kunnen achterlaten, worden gecontacteerd door de projectmanager vanuit Primatch HR Groep: Willem. Na een telefonisch gesprek en een online meeting voert de kandidaat een assessment uit, om competenties en drijfveren in kaart te brengen. Op basis van de uitkomsten van het assessment, zal de trainee worden voorgesteld aan de meest passende opdrachtgever. Hierdoor wordt de opdrachtgever volledig ontzorgd in de werving & selectie, maar is er uiteraard nog de kans om kennis te maken.

Dit is een artikel van Databased, lees alle informatie op de website.