Alliance Healthcare bouwt tweede distributiecentrum in Veghel

Alliance Healthcare blijft bouwen in Veghel. De pharma specialist bouwt een tweede dc in de Brabantse plaats.
Opende Alliance Healthcare in 2022 zijn nieuwe Healthcare Campus, het nieuwe hoofdkantoor van Alliance Healthcare en distributiecentrum van Alloga in Veghel, in 2024 komt daar een groot dc bij.
 
Het 26 voetbalvelden groot en volledig duurzame dc krijgt een klein broertje erbij van zo’n drie voetbalvelden. Dit distributiecentrum gaat de distributie van farmaceutische producten en medische hulpmiddelen verzorgen voor de openbare-, poliklinische- en ziekenhuisapotheken.
 
De buitenzijde van het gebouw wordt momenteel afgewerkt en ook het laad/los-perron is al klaar. Rondom het gebouw wordt de rest van de bestrating momenteel aangelegd. De meeste activiteiten vinden op dit moment in het pand plaats.
 
Automatisering Knapp
Om de kwaliteit en efficiency van zijn dienstverlening in de totale distributieketen te verbeteren, kiest Alliance voor automatisering in samenwerking met Knapp, dat ook het houten Bestseller dc inricht. Zo zal er een A-frame komen voor de verwerking van hardlopers. Daarnaast komt er een shuttlesysteem met 17..000 bakken en 63 robots. Het systeem telt 21 niveaus verdeeld over drie gangen.
 
De rollenbanen, ontstapelaars, omsnoeringsmachines, en pickstations staan inmiddels op hun plaats. De volgende fase is de verdere afbouw, het technisch operationeel maken van de installaties en het testen van alle systemen. Juni 2024 moet het dc operationeel zijn.
 
Dit is een artikel van Warehouse Totaal.