Van Berkel Logistics zet OOC containerterminal voort

Samen kom je verder. Zeker in de intermodale logistiek. Daarom draagt OOC beheer haar containeractiviteiten in Oss per 8 september over aan Van Berkel Logistics. De Osse terminal wordt vanaf dan opgenomen in het netwerk van Van Berkel Logistics als Inland Terminal Oss, samen met Inland Terminal Veghel en Inland Terminal Cuijk. 

Waarom deze samenwerking?
Voor een optimale ontwikkeling van de intermodale activiteiten in de regio Oost Brabant is het wenselijk om tot meer samenwerking te komen tussen de terminals. Bundeling van de containerscheepvaart, ontwikkeling van continentaal spoorgoederenvervoer, efficiënter regionaal transport tussen terminals en klanten, en ook snelle IT ontwikkelingen vragen om meer focus en schaalgrootte. Vanuit de toekomstvisie van beide bedrijven wordt met deze stap een sterke basis gevormd om de ladingbelanghebbenden beter van dienst te zijn.  

Sterke basis
OOC Terminals concentreert zich vanaf 8 september op de logistiek en op- en overslag van bulk- en breakbulk en de ontwikkeling van continentale spoorverbindingen over haar beide terminals in de haven van Oss. 

Van Berkel Logistics en OOC Terminals gaan ieder vanuit de eigen discipline samenwerken aan de ontwikkeling van het multimodale goederenvervoer voor de regio. 

Wat betekent dit voor u?
De containeractiviteiten worden voortgezet op het huidige terrein aan de Waalkade 17c in Oss. De bulk- en breakbulkactiviteiten worden voortgezet op de terreinen Waalkade 19 en Merwedestraat 5 in Oss. 

Het is de intentie van beide bedrijven om middels deze functionele concentratie op deelmarkten samen te werken aan de ontwikkeling van de volumes en de terminals in de haven van Oss. 

Uiteraard houden wij u de komende tijd goed op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Heeft u vragen over onze samenwerking of wat dit precies voor u betekent? Bel hiervoor met Michel van Dijk 0653 815540 of met Eric Nooijen 0653 956658. We vertellen u er graag meer over.