Een investering in de toekomst

Van Berkel Logistics werd tweede bij de verkiezing Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2023. Michelle van Schijndel (29), HR-adviseur: “We zijn vereerd dat STL ons heeft opgegeven voor de verkiezing beste leerbedrijf. Dat we ook nog eens bij de laatste drie horen, is een heel mooi compliment.” Het opleiden van leerlingen ziet Michelle als een investering in de toekomst van het bedrijf. “Onze insteek is om BBL’ers en zij-instromers aan te nemen die passen bij ons bedrijf. We hopen uiteraard dat ze bij ons blijven.”

De praktijkopleider werkt samen met de leerlingen. Voordat ze zelfstandig aan de slag gaan, lopen ze eerst een periode met hem mee. Daarna is hij er voor de dagelijkse begeleiding. “Vanaf de eerste werkdag rijden leerlingen die een tractorrijbewijs hebben met een terminaltruck op het bedrijventerrein. Ze rijden dan met containers en doen veel ervaring op met bijvoorbeeld het aandocken op locatie bij de klant. Een belangrijk onderdeel van het werk is ook het leren omgaan met klanten.”

Van Berkel heeft veel persoonlijke aandacht voor de leerlingen, zegt Michelle: “We bekijken wat de leerling nodig heeft en passen het werk daar op aan. Zo ontwikkelen de leerlingen zich op de best mogelijke manier. Ieder op zijn of haar eigen tempo.”


Dit is een artikel van Ton Magazine.