Bouw van tweede duurzame distributiecentrum Alliance Healthcare gestart in Veghel

Enkele weken geleden zijn de grondwerkzaamheden begonnen voor de bouw van het tweede duurzame distributiecentrum van Alliance Healthcare in Veghel. het nieuwe distributiecentrum van zo’n 3 voetbalvelden groot, wordt gebouwd naast het hoofdkantoor van Alliance Healthcare in Veghel.

Hypermodern
Medio 2024 verhuizen de distributiecentra in Den Bosch en Meppel naar Veghel. Het gebouw is 13.000 m2 groot, dat is ongeveer 3 voetbalvelden. Vanuit ons nieuwe distributiecentrum gaan wij de medicijnen rechtstreeks leveren aan de apotheken van Boots en Alphega, aan openbare apotheken die klant bij de groothandel zijn, poliklinische apotheken, ziekenhuizen en instellingen. Het te realiseren gebouw is volledig duurzaam en grotendeels geautomatiseerd eender aan de huidige distributiecentra. Aanvullend komt er een geautomatiseerd opslagsysteem voor kratten. Dit heet ook wel een “shuttle opslag”. In de opslag (LxBxH: 60x12x11 meter) is plaats voor ruim 17.000 kratten. De schappen waar de kratten liggen zijn tot wel 21 niveaus hoog in 3 gangen. Eén robot (shuttle), van de totaal 63 stuks, haalt binnen seconden de juiste producten uit de schappen om te worden verzameld voor uitlevering.
Ook onze central filling afdeling wordt volledig geautomatiseerd. In de 2 “pack-to-patient” productielijnen worden de recepten automatisch verzameld en verpakt. De apotheek hoeft de medicijnen alleen maar te overhandigen en kan zich hierdoor meer bezighouden met het leveren van zorg.

 
Lees het hele artikel op de website van Alliance Healthcare.