Veranderend en vernieuwend leiderschap in de logistiek

Nieuwe leiderschapsinstrumenten en -aanpakken voor logistieke organisaties worden getest met leidinggevenden uit de sector en gaandeweg door wetenschappelijk onderzoek verbeterd.

Nieuwe leiderschapsinstrumenten zijn als leerinterventies ontwikkeld door kennisinstellingen TNO, TU Eindhoven, Hogeschool Windesheim samen met enkele bedrijven, adviseurs en Jong Logistiek Nederland in het kader van het project LLEAD. LLEAD is een project in opdracht van TKI Dinalog* en heeft als doel ‘vernieuwend en veranderend leiderschap in de logistiek’ te versterken.

LLEAD staat voor ‘Leading Logistics in the Era of Ambiguity and Disruption’. In LLEAD worden aanpakken en instrumenten ontwikkeld, die als ‘leerinterventies’ worden aangeboden aan bedrijven, die met nieuw leiderschap hun bedrijf willen verbeteren en willen innoveren. Een leerinterventie is een combinatie van kennisontwikkeling, kennisoverdracht en onderzoek naar de effecten.

Per 1 juni 2021 worden leerinterventies gestart. Hiervoor zoeken wij bedrijven/leidinggevenden uit logistiek, warehousing en transport, die gratis willen meedoen.
De kern van het project is een tweetal leerinterventies over leiderschap; een over de ‘individuele aspecten en gedrag van  leiderschap en ondernemerschap’ en een over ‘organisatorische voorwaarden voor nieuw leiderschap en innovatiekracht’.

LLEAD bood op 25 maart 2021 een gratis (online) webinar aan over de inhoud van dit project en de wijze waarop je daaraan kan deelnemen. Bedrijven en leidinggevenden/managers uit de sector logistiek en transport kunnen zich kosteloos laten begeleiden in de leiderschapsinstrumenten en -aanpakken. Tijdens het webinar kreeg men tekst en uitleg en was er ruimte voor het stellen van vragen. 

Via de 1ste onderstaande groene button klik je naar de algemene flyer van LLEAD. Daarin lees je dat LLEAD naast het doen van onderzoek en het ontwikkelen van leiderschapsinstrumenten en -aanpakken, ook activiteiten gaat organiseren om de ontwikkelde kennis naar de bedrijven te brengen op meerdere manieren.
Via de 2de button kan je de hele presentatie van het webinar nog eens terug lezen.


Meer informatie:

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Roos van den Bergh van TNO via roos.vandenbergh@tno.nl.

 

Het LLEAD consortium bestaat uit TNO (projectcoordinator), TU Eindhoven/TUe, Hogeschool Windesheim, De ZakenCoach, Bureau Sovaassi, Chain Logistics en Jong Logistiek Nederland.

*TKI Dinalog is het topconsortium kennis en innovatie waarin bedrijven, kennisinstellingen en overheid werken aan het innovatieprogramma van de Topsector Logistiek.