Meters maken met data: gratis supply chain digitaliseringsscan

Hoe staat het met de digitale conditie van jouw bedrijf? 
De ontwikkelingen op het gebied van supply chain automatisering en data nemen een enorme vlucht. Het is als (MKB) bedrijf amper bij te houden welke acties je het beste op kunt pakken om je bedrijf te digitaliseren en in te spelen op de behoefte van de markt en personeel. 

Om mee te kunnen, is het belangrijk om de huidige digitaliseringsstaat van je bedrijf in kaart te brengen. Als dit duidelijk is kun je beter relevante vervolgstappen benoemen. En de ervaring uit de afgelopen jaren leert dat digitalisering onontbeerlijk is om het tempo bij te kunnen houden en je bedrijf toekomstbestendiger te maken. 

Met de supply chain digitaliseringsscan breng je in kaart waar jouw onderneming staat op het gebied van digitalisering. De scan richt zich op data en ICT op het gebied van warehousing en transport. Met behulp van een statusdashboard en een bondig actieplan ga je met een onafhankelijk expert vanuit LCB in gesprek over de uitkomsten en implementatie.

Vijfsterren Logistiek mag 10 bedrijven uit de regio Noordoost-Brabant een voucher aanbieden voor een gratis supply chain digitaliseringsscan (ter waarde van €750,-)!

We hebben dit eerder eind 2022 aangekondigd, daarop hebben 2 bedrijven zich aangemeld en zij gaan hier nu mee aan de slag.

“Het gesprek met Geert Voorrips was goed en nuttig en zijn visie op het onderwerp digitalisering in relatie tot ons bedrijf ook. De scan was, ondanks de focus op grotere organisaties, een hulpmiddel waar een aantal interessante inzichten uit naar voren zijn gekomen.”
Paul Versantvoort – Trans-Imex

En er zijn nog vouchers over, dus wil je graag inzicht in je kansen voor digitalisering en hoe dit bij kan dragen aan jouw succesvolle bedrijfsvoering?
Meld je dan via onderstaande blauwe button aan of neem contact op met Nicolien Hendrickx via nicolienhendrickx@vijfsterrenlogistiek.nl. Je kan voor meer informatie en aanmelden ook direct contact opnemen met Geert Voorrips via g.voorrips@oorr.nl.

We gaan graag met jullie en enkele sponsoren van Vijfsterren Logistiek hierover in gesprek. In een event willen we stilstaan bij de resultaten maar ook andere mogelijkheden voor digitalisering en hoe data je bedrijfsvoering, bijvoorbeeld planningen, on trip routes etc. kan verbeteren. Geef vooral aan bij Nicolien als je interesse hebt.

Doel van de scan:
• Gedetailleerd inzicht in de digitaliseringsstatus van transport- en warehouse operatie(s).
• Praktische handvaten om tot concrete verbeteracties te komen.
• Neutrale onderbouwing om stakeholders mee te nemen in nieuwe ICT- en data ontwikkelingen.
• Basis om hulpvraag te definiëren.

De digitaliseringsscan geeft praktisch inzicht voor individuele ondernemingen, maar brengt ook generieke trends in kaart. Via de beveiligde scandatabase van LCB kan je je digitaliseringsstatus benchmarken met andere bedrijven. De resultaten geven LCB en haar regiopartners beter zicht op de trends en behoeften uit de markt. Nieuwe innovatieprojecten rondom data gedreven logistiek kunnen naar behoefte opgestart worden. 

Parameters:
Onderstaande onderwerpen worden in de scan tegen het licht gehouden:
• algemeen (profilering organisatie);
• organisatie in ICT context;
• infrastructuur (hardware – (cloud)servers – veiligheid – borging);
• operationele systemen (welke – gebruikfuncties);
• connectiviteit;
• databeheer;
• datakwaliteit.

Voor wie:
De scan is bedoeld voor ondernemingen die transport en/of warehouse operaties uitvoeren en willen weten waar zij staan op het gebied van digitalisering. De scan kan gebruikt worden om de volgende stap te zetten in de richting van optimalisatie van slimme digitale samenwerking met leveranciers, personeel of klanten.

Tijdbesteding:
• 2 tot 4 uur voor interview/scanvragen
• 1 tot 2 uur voor uitkomsten

Locatie:
De scan wordt op locatie van de onderneming uitgevoerd en de uitkomsten komen digitaal beschikbaar. 

Voorwaarden:
• De uitkomsten van de scan worden alleen beschikbaar gesteld aan het gescande bedrijf.
• De LCB-specialist die de scan uitvoert, werkt op basis van een LCB-vertrouwelijkheidsverklaring.
• Resultaten uit de scan worden voor benchmark en analyse doeleienden, geanonimiseerd verwerkt in de LCB-scandatabase. 
• Geanonimiseerde resultaten uit de scan zijn alleen toegankelijk voor de LCB-organisatie. 
• Na de scan krijg je toegang tot de beveiligde LCB-scandatabase zodat je kunt benchmarken.
• Bedrijven die gescand zijn, ontvangen periodiek een LCB Trends- en alalyse rapport en worden op de hoogte gehouden van nieuwe innovatieprojecten. 

Kosten:
Normaal: € 750,- per scan.
Voor LCB-leden: € 675,- per scan.

Bedrijven uit de regio van Vijfsterren Logistiek die de scan al hebben gedaan zijn oa.:
Sanders|Fritom, SPS B.V., Van den Heuvel en Holweg Cargo Service.

Logistics Community Brabant (LCB) brengt ondernemers, onderwijs overheid en onderzoek bij elkaar om samen te komen tot logistieke innovaties voor vandaag en morgen. Hierbij werken wij samen met de kennispartners Breda University of Applied Sciences, Tilburg University, TU Eindhoven en Nederlandse Defensie Academie én de regiopartners REWIN, Midpoint Brabant, Vijfsterren Logistiek en Supply Chain Platform Zuidoost Brabant.