AVS Supply Chain Proeftuin

Er zijn steeds meer digitale technieken beschikbaar die processen en werkzaamheden vereenvoudigen. Een deel van die technieken richt zich op ondersteuning via digitale en/of virtuele weergave en verwerking: AVS – Augmented Reality, Virtual Reality en Serious Gaming. In verschillende werkvelden worden deze technieken al volop ingezet, maar in het supply chain werkveld gebeurt dit nog maar mondjesmaat.

In november vorig jaar is er ook een AVS workshop georganiseerd in het Huis van de Logistiek in Tilburg waarin een aantal in AVS gespecialiseerde leveranciers de mogelijkheden heeft laten zien. Na afloop van de workshop leefde bij de deelnemende bedrijven vooral het beeld dat AVS technieken mogelijk waardevolle tools vormen voor het efficiënter trainen en on-boarden van (nieuwe) medewerkers. Zie verder ook de whitepaper met uitwerking van de workshop

Omdat er voor het logistieke werkveld dus volop AVS kansen lijken te liggen zijn Midpoint Brabant en Logistics Community Brabant in samenwerking met REWIN, Vijfsterren Logistiek en Supply Chain platform Zuidoost Brabant voornemens in Q4 2020/Q1 2021 een AVS Supply Chain proeftuin te starten. In deze proeftuin kunnen bedrijven met ondersteuning van de juiste specialisten, AVS tools op een laagdrempelige manier testen. Hiervoor willen we ook een gezamenlijk subsidie aanvraag indienen waar o.a. circa 10 bedrijfscases de gelegenheid krijgen om met een stuk subsidieondersteuning (circa 40%) concrete AVS tools voor het on-boarden of trainen van medewerker te ontwikkelen en (in pilotvorm) te implementeren.

Graag zou ik een gesprek in willen plannen om de aanpak en planning van de beoogde AVS supply chainproeftuin toe te lichten, zie ook de opzet van de AVS proeftuin, en te verkennen of jullie wellicht interesse hebben als pilotbedrijf om een AVS case in te dienen. De timing en looptijd van de case kun je voor een groot deel overigens zelf bepalen (het zal alleen ergens in de periode 2020 t/m 2022 moeten vallen), evenals de AVS specialisten die je hier op in zou willen zetten.

Mocht je hier interesse hebben dan lees ik het graag middels een reactie naar pieterkeeris@vijfsterrenlogistiek.nl of 06-15006728. Ik zal dan een aantal datum opties doorsturen waarop ik zou kunnen voor een afspraak bij jullie op locatie (of eventueel via de telefoon).