9 september 2021: Workshop: Datagedreven logistiek voor MKB

Logistiek staat of valt met inzicht, transparantie en juistheid van informatie. 
Met Big Data (en Small Data) van vandaag, is het mogelijk om betere beslissingen te nemen en winst te behalen. Data verzamelen, analyseren en delen. Hoe kun je hier meer uithalen? Met bestaande of nieuwe ICT-tools? Hoe ga je om met data van binnen, en hoe gebruik je data van buiten de eigen organisatie? 
De workshop geeft je inzicht in de mogelijkheden voor jouw onderneming. We onderzoeken welke efficiency je kunt behalen door het koppelen van data aan jouw bedrijfsprocessen. Daarnaast helpen we je mee om jouw idee om te zetten naar de praktijk. Na de workshop beschik je over een goed beeld van de data-volwassenheid van jouw organisatie. Daarnaast heb je concrete vervolgstappen of een eerste data-project gedefinieerd. 

4 stappen:
Data Maturity Scan: waar staat mijn bedrijf op het gebied van data?
Data Project Canvas: wat is de data context van mijn bedrijf?
Data Check: is mijn data goed genoeg om een data vraagstuk op te lossen?
Projectbeschrijving: hoe stel ik een data-vraagstuk op waar mijn bedrijf mee aan de slag kan?

Doel:
Deze workshop is een bestaand programma van Jheronimus Academy of Data Science (JADS). Omdat de workshop uitstekend past binnen de doelen van LCB data gedreven logistiek en aansluit op de trend van dataficering – digitalisering in de supply chain wordt deze workshop door JADS en LCB met bijzondere focus op het supply chain werkveld aangeboden.”

Inhoud:
Samen met JADS Master studenten ga je onder begeleiding van de ervaren data scientists van het JADS MKB Datalab aan de slag. We nemen je mee in de mogelijkheden van data science, helpen je bepalen waar je staat en wat er mogelijk is met de data die je hebt (of wilt verzamelen). Tijdens de workshop verdiepen de studenten zich in jouw bedrijf, om zo een zo scherp mogelijke vervolgstap te definiëren. 

Voor wie:
De workshop is gericht op het midden- en kleinbedrijf dat actief is binnen de supply chain. Heb jij het gevoel dat er meer waarde te halen valt uit jouw data, maar weet je niet goed waar je het beste kan beginnen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Locatie:
Online. Tijdens de workshop maken we gebruik van 2 tools die het online werken makkelijker maken. Zo gebruiken we Zoom als communicatiekanaal en Miro als een online brainstormtool.

Datum:
9 september 2021
10:00 – 18:00 uur


Kosten:

De workshop kost €750,- excl. BTW per deelnemend (MKB) bedrijf. Hiervoor mogen 3 deelnemers per onderneming aansluiten. Per workshop is er plaats voor maximaal 5 MKB supply chain ondernemingen.

Aanbieding: de eerste 5 aanmeldingen aan de workshop mogen gratis deelnemen, mits zij zich aanmelden als premium LCB-lid

Meer inhoudelijke informatie:
Klik door naar de website van JADS MKB Datalab.

Meer informatie en aanmelden:
Wil je meer informatie neem dan contact op met Pieter Keeris via pieterkeeris@vijfsterrenlogistiek.nl of 06-15006728.
Je kan je ook direct aanmelden via onderstaande groene button.