5 april 2022: Innovatieconferentie logistiek ‘Onderzoeksresultaten in de schijnwerpers’

Op 5 april 2022 organiseren TKI Dinalog, de Topsector Logistiek en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een innovatieconferentie met de titel ‘Onderzoeksresultaten in de schijnwerpers’. De innovatieconferentie richt zich op de onderzoeks- en innovatiegemeenschap van de Topsector Logistiek en heeft als doel om deze community samen te brengen, de resultaten uit zes jaar wetenschappelijk onderzoek naar complexe logistieke vraagstukken een podium te geven en kennis met elkaar te delen.

In de afgelopen zes jaar is een groot aantal projecten afgerond in het kader van het onderzoeksprogramma van de Topsector Logistiek. Hoog tijd dus om samen te komen en de resultaten en toepassingen van dit onderzoek te delen. Tijdens de Innovatieconferentie Logistiek ontmoet u uw logistieke collega’s uit de onderzoek, het bedrijfsleven en de overheid. U vindt op de website meer informatie over de verschillende onderdelen van deze conferentie.

Alle bij de onderzoeksprogrammering van NWO en TKI Dinalog betrokken (of daarin geïnteresseerde) ondernemers en bedrijven, overheden, experts en onderzoekers zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze bijzondere middag.

Programma:
De conferentie vormt een samenvattende editie na twee succesvolle conferenties in 2017 en 2020 die respectievelijk in het teken van netwerkvorming en formuleren van de Actieagenda Topsector Logistiek stonden.

Het programma van de innovatieconferentie zal vorm krijgen rond de hoofdthema’s van de Actieagenda Topsector Logistiek: Duurzame Logistiek, Datagedreven Logistiek en Ketenregie. Deelnemers worden via verschillende sessies in contact gebracht met onderzoekers, het bedrijfsleven en beleidsmakers, waarbij volop gelegenheid is voor netwerken en kansen voor synergie en samenwerking kunnen worden verkend. Tijdens verschillende interactieve sessies reflecteren we op de eindresultaten uit de onderzoeksprojecten, de toepassing en impact in de praktijk, de geleerde lessen en mogelijke onderzoekskansen voor de toekomst.

Het programma wordt begeleidt door dagvoorzitter Joost Hoebink.

• 11:00 uur: Inloop Spoorwegmuseum en plaatsnemen
• 12:00 uur: Een werklunch en ontmoeten; de interactieve plenaire aftrap. Tijdens deze werklunch neemt u plaats aan tafel met uw logistieke collega’s uit onderzoek, het bedrijfsleven en de overheid. Astrid Buijssen, Rob Zuidwijk en Jos van Hillegersberg dagen u uit te discussiëren over actuele vraagstukken
• 13:30 uur: Deelsessie ronde I (Bekijk hier alle deelsessies)
• 14:30 uur: Pauze en overloop deelsessies
• 15:15 uur: Deelsessie ronde II (Bekijk hier alle deelsessies)
• 16:30 uur: Wrap-up en College Tour met Albert Veenstra. Drie razende reporters geven een korte terugkoppeling van de deelsessies. Hierna wordt het podium gegeven aan scheidend  wetenschappelijk directeur TKI Dinalog Albert Veenstra, die samen met dagvoorzitter Joost Hoebink een College Tour zullen geven ter ere van zijn afscheid als directeur van TKI Dinalog. Na de College Tour is er nog de mogelijkheid om Albert persoonlijk te spreken of iets aan te bieden.
• 17:00 uur: Borrelen en netwerken

Datum:
5 april 2022
11:00-18:00 uur

Locatie:
Spoorwegmuseum Utrecht

Kosten:
Deelname aan de conferentie is gratis, inschrijving is mogelijk vanaf begin 2022.

Meer informatie:
Ga voor meer informatie naar de website van Innovatieconferentie Logistiek of TKI Dinalog.