30 september 2021: Bijeenkomst: Doelen bereiken voor een Leefbare Stad

Hoe blijft jouw stadskern economisch bereikbaar? Hoe beperkt jouw gemeente de impact op het milieu in de kernen? Hoe verhoogt jouw stad de leefbaarheid en veiligheid voor inwoners, werknemers en bezoekers? Vraagstukken en uitdagingen voor alle Brabantse gemeenten, maar die niet eenvoudig op te lossen zijn. Er is dus werk aan de winkel!

We starten direct met tastbare resultaten!
In een ochtendprogramma met Logistics Community Brabant, REWIN en Midpoint Brabant, waarin ‘ontmoeten en verbeelding’ een centrale plek hebben, nodigen wij je uit om de eerste stappen te zetten richting een Leefbare Stad.

Programma:
Deel 1: samenwerken voor een leefbare stad
• Welkom met korte introductie LCB en het LCB-thema Leefbare stad (Ruud Weijmans, LCB-themamanager).
• Samenwerking tussen Brabantse regio’s, gemeenten en LCB (Stefan van Seeters (REWIN) en Twan van Lankveld (Midpoint Brabant).
• Blik op economische ontwikkelingen, lokale uitdagingen, zero emissie, mobiliteit en bereikbaarheid van de Brabantse steden (Robin van der Helm, ex-wethouder gemeente Oosterhout).

Deel 2: ontmoeting, koffie en Brabantse gezelligheid
 
Deel 3: eerste aansprekende resultaten
• Bedrijventerreinen in de provincie Noord-Brabant; historie én trends & ontwikkelingen in een dashboard (Daniel de Lint, Bachelor EindProduct-student TUé).
• Betekenis van huidige verkeersstromen voor Brabantse binnensteden gepresenteerd via de 3D-Atlas Leefbare Stad (Jeroen Steenbakkers van Argaleo).
• Hoe nu verder? Uitleg over RegioDeal Leefbare Stad en mogelijkheid om hierin te participeren (Joost de Kruijf, LCB-themaleider). 
 
Datum:
30 september 2021
9:30 uur: inloop
10:00 uur: start programma
12:30 uur afsluiting programma
13:00 uur: einde 
 
Locatie:
Brouwerij Frontaal
Liniestraat 31,
4816 BG  Breda
De brouwerij is op enkele wandelminuten te vinden aan de noordkant van het NS-station Breda. Voor de deur zijn een paar parkeerplaatsen. Indien deze vol zijn, dan kunt u ook parkeren bij Q-park P&R station.  
 
Kosten:
Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.
 
Registreren:
Je kunt je tot 29 september inschrijven via de website van LCB
Heb je nog vragen, neem dan contact op met Ruud Weijmans via weijmans.r@lcb.nu of Joost de Kruijf via kruijf.j@lcb.nu