26 november 2020: Workshop Investeren in duurzaam inzetbare medewerkers

Terugblik:

Juist in deze tijd is het belangrijk medewerkers gezond, fit en vitaal te houden. Maar hoe investeer je hierin? En wat levert dat op? Noordoost-Brabant Werkt biedt concrete tools om jouw medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Én heeft regionale subsidievouchers om dat mogelijk te maken.

Veel bedrijven hebben nog moeite om praktisch om te gaan met de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers; hoe pak je het aan, en hoe kom je van een thema naar een concreet plan?
Speciaal voor werkgevers in Noordoost-Brabant organiseerden Vijfsterren Logistiek en Noordoost-Brabant Werkt daarom op donderdag 26 november een online sessie Duurzame Inzetbaarheid.
Deze workshop maakt onderdeel uit van een meerjarenprogramma Duurzame Inzetbaarheid waar al meer dan 150 werkgevers aan deelgenomen hebben.

Voorafgaand aan de workshop hebben de deelnemers de DI-scan ingevuld. Deze scan inventariseert waar de verschillende bedrijven nu staan ten opzichte van duurzaam inzetbare medewerkers. Met een persoonlijk rapport hebben de bedrijven inzicht verkregen in 18 aspecten, verdeeld over 3 niveaus binnen hun organisatie: individu, team en organisatie.

Nadat Maarten Schellekens een aantal voorbeelden gaf van organisaties die al actief aan de slag zijn gegaan met duurzame inzetbaarheid, was er vooral ruimte om samen in gesprek te gaan. Aan de hand van vragen als; wat doet jullie organisatie al goed op het gebied van DI? hoe gaan jullie om met ouder wordende werknemers en/of zware werkzaamheden? Is er aandacht voor leefstijl en de combinatie van werk en privé?, werden ervaringen uitgewisseld. Bij de meeste deelnemers bleek er behoefte te zijn aan een concreet stappenplan; hoe begin je, en hoe neem je vervolgstappen.

Om de stap naar het investeren in duurzame inzetbaarheid aantrekkelijk te maken, zijn er diverse subsidievouchers beschikbaar. Daarnaast worden er na de workshop vrijblijvende gesprekken gepland voor meer informatie en specifieke vervolgstappen voor de deelnemende bedrijven.


Meer informatie:
Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Maarten Schellekens via maarten.schellekens@welder.nl of 06-29003508
Of neem contact op met Pieter Keeris via pieterkeeris@vijfsterrenlogistiek.nl of 06-15006728.

In samenwerking met: