19 september 2024: Congres Zero-emissie Wegtransport

Met de groeiende druk om de CO2-uitstoot te verminderen gedurende wegtransport, staan vrachtvervoerders voor een grote uitdaging. Ondanks dat er een flinke versnelling gaande lijkt sinds dit jaar, zijn we er nog niet. Of er nu wordt gekozen voor ethanol, waterstof of elektrificeren, er is nog veel werk aan de winkel. De sector dient rekening te houden met oplaadtijden van elektrische trucks, maar ook blijven alternatieve brandstoffen cruciaal.

Tijdens het congres Zero-emissie Wegtransport op 19 september zetten we als sector de volgende stappen op weg naar schoner wegtransport.

Actuele onderwerpen
Het belang om als transportsector de eerste stappen te zetten naar zero-emissie wegtransport is groter dan ooit. Samen met ruim 150 aanwezige professionals duiken we in de actualiteiten, en vooral in de uitdagingen die ons tegenhouden in deze transitie. Door samen te werken maken we de meeste kans om deze uitdagingen te tackelen.
We bespreken onderwerpen zoals:
Batterij-elektrische voertuigen (BEV’s)
Waterstof-brandstofcelvoertuigen (FCEV’s)
Netwerkintegratie en infrastructuur
Financiering en verzekeren
Verandermanagement

Inspirerend publiek
Het Zero-emissie Wegtransport Congres richt zich op een divers publiek met interesse in elektrisch transport, waterstoftrucks, laadinfrastructuur en andere innovaties die bijdragen aan CO2-neutraal wegtransport.
Typische deelnemers zijn:
Transportbedrijven
Overheidsinstanties
Leveranciers
Brancheorganisaties
Onderzoeksinstituten
Logistieke dienstverleners
Netbeheerders
Energiebedrijven

Datum:
Donderdag 19 september 2024
9:30-18:00 uur
 
Locatie:
Mereveld
Mereveldseweg 9
3585 LH Utrecht
 
Alle informatie en aanmelden:
Ga voor alle informatie, het programma en aanmelden naar de website van Zero-emissie Wegtransport.